VideoBar

This content is not yet available over encrypted connections.

Friday, January 21, 2011

Wednesday, January 19, 2011

Banyaknya tu Sebab tu dapat beli tanah SA MURAH ada udeng...

Setiausaha politik Menteri Besar, Faekah Husin berkata, butiran tender langsung ini didedahkan kepada umum bagi mengelakkan spekulasi “Kerajaan negeri percaya bahawa maklumat ini akan membantu pihak berkuasa dalam siasatan mereka,” semasa pentadbiran Dr Khir juga ada menganugerahkan dua projek kepada syarikat dimiliki Shamsuddin, masing-masing bernilai RM30 dan RM14 juta, yang telah dibatalkan oleh kerajaan negeri tahun lalu.

Beliau berkata pendedahan maklumat itu adalah penting bagi memastikan kerajaan Selangor dan kakitangannya tidak dikaitkan kan dengan perbicaraan Toyo kelak.

Awal bulan lalu, Toyo mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Shah Alam atas tuduhan mendapatkan dua lot tanah di Seksyen 7 Shah Alam pada harga yang lebih rendah daripada nilai pasaran.

Toyo, 45, didakwa mendapatkan tanah tersebut bagi dirinya dan isteri, Zahrah Kechik, 45, dua lot tanah dan sebuah rumah di alamat No 8 & 10, Jalan Suara 7/1L di sini daripada Shamsuddin yang diketahui ada hubungan dengan kerja rasminya pada harga RM3.5 juta, sedangkan hartanah tersebut telah dibeli oleh syarikat tersebut pada 23 Disember 2004 dengan harga RM6.5 juta.

Beliau didakwa melakukan kesalahan itu pada 29 Mei 2007, di kediaman rasmi Menteri Besar Selangor.

Dalam kenyataan hari ini, Faekah juga berkata kerajaan negeri Selangor yang kini ditadbir Pakatan Rakyat tidak terlibat dengan pemberian projek secara runding terus kepada syarikat-syarikat dimiliki Shamsudin.

Katanya, Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri pada 16 Disember lalu telah membuat keputusan supaya maklumat tentang jenis projek dan nilai projek yang diberikan kepada syarikat milik Shamsuddin didedahkan untuk pengetahuan umum.

“Sebanyak lima projek runding terus telah diberikan kepada Majulia Sdn Bhd dengan nilai projek berbeza,” katanya lagi.

Projek-projek itu ialah pembinaan kuarters kakitangan kerajaan di Seksyen 16 Fasa 1 dengan nilai RM22,880,000, kuarters kakitangan kerajaan di Seksyen 16 fasa 2 dengan nilai RM61 juta.
Cadangan mereka bentuk, membina dan menyaipkan bangunan Perpustakaan Selangor Maju bernilai RM71,080,000.
Membina dan menyiapkan jalan dari Simpang B15/B11 Lama Daerah Sepang bernilai RM73,750,871.53 dan cadangan projek pembangunan sebuah stadium terbuka, sebuah pencawang elektrik, dua kebuk dan satu unit loji kumbahan atas sebahagian tapak Kompleks Sukan atas tanah kerajaan mukim Dengkil bernilai RM14,999,000.

“Sementara itu, dua lagi syarikat milik Shamsuddin iaitu Getrahome Sdn Bhd dan Kanasutra Sdn Bhd telah diberikan projek secara penswastaan,” jelas beliau.

Getrahome Sdn Bhd mendapat projek pembangunan perumahan dan perniagaan secara penswastaan atas tanah seluas 134.57 ekar mukim Dengkil, Daerah Sepang bernilai RM16 juta pada 2000 dan Kanasutra Sdn Bhd pula diberikan projek cadangan pembangunan perumahan dan perniagaan secara penswastaan atas tanah kerajaan lot 5395 dan 5396 Mukim Dengkil pada 2005 bernilai RM14 juta.

“Bagaimanapun, Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri pada 27 Januari 2010 telah membatal dan menarik balik projek berkenaan,” katanya.

Jelas beliau, langkah itu juga sejajar dengan prinsip ketelusan dan kebertanggungjawaban pentadbiran yang didokong oleh Pakatan Rakyat yang sama sekali menolak sebarang penyelewengan dan salah guna kuasa di kalangan pemimpin dan ahli politik demi kepentingan peribadi.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH



nota:
baca dan teliti

patutlah kerajaan pakatan diselangor terus dikacau
disinilah bank gerombolan
disinilah mesin atm gerombolan
disinilah tabung buluh gerombolan

bila selangor diambil alih oleh pakatan rakyat
saku gerombolan kering
projek tak sampai
projek tak masuk

nota:
lihat bagaimana korupnya gerombolan di selangor
habis tanah dijual
habis tanah rakyat di gadai mak cik FELDA oi
habis bulu bulu orang kampong

Tuesday, January 18, 2011

ThE KinG, ThE QueeN & ThE LiL' PriNcE JouRnEyS: Macam mana Traffic Blog nak naik kalau....

ThE KinG, ThE QueeN & ThE LiL' PriNcE JouRnEyS: Macam mana Traffic Blog nak naik kalau....

Bawak -bawak berhibur dengan Tukar Tiub dapat jugak info pencerahan untuk dikongsi bersama

Tinatina Mall: Tinatina Crystal House

Tinatina Mall: Tinatina Crystal House

Tinatina Crystal House



Kristal!




Salam semua!


Pernahkan anda melihat barangan kristal menghiasi ruangan rumah? ya! ini ada lah style terkini..tapi adakah anda mampu membeli barangan kristal yang pasti nya kita tahu barangan ini sangat mahal untuk dijadikan barangan perhiasan?


Kristal ini bukan sahaja boleh dijadikan barang perhiasan,tetapi boleh juga dijadikan hadiah atau cenderamata atau boleh juga diberi kepada tetamu yang istimewa di Majlis-majlis atau di Kenduri kahwin sebagai tanda ingatan yang paling istimewa..


Kini anda boleh dapat kristal yg kualitinya sama di luar negara tetapi pada harga yang lebih rendah di sini! Apa lagi,sila lihat gambar dibawah danemail untuk pertanyaan/order.


Kristal yang saya bawakan ini juga kristal import cuma ianya di bentukkan disini iaitu di Rembau..anda pernah dengar Rembau Crystal? ya..Rembau Kristal saya bawakan untuk anda disini,




Antara produk kristal yang available:



Sesuai untuk Hadiah atau Cenderamata


Item:Heart Bell
Harga: RM93


Item:Heart to Heart
Harga: RM80


Item:Bird Tree
Harga: RM85


Item:Double Swan with Love
Harga:RM80


Item:Heart in Basket
Harga:RM 80


Item:Relax Peacock
Harga:RM43


~ NEW ARRIVAL ~



Item:Vase
Harga:RM 65


Item:Ship
Harga:Rm400



Item:Women w Umbrella
Harga:RM120



Item:Mini Rose
Tinggi:19.5cm
Harga:RM45
50-100pcs:RM35/piece
101-300pcs:RM25/piece
300 & above:RM17/piece


Item:Mini Rose Stand
Tinggi:10cm
Harga:RM46
50-100pcs:RM37/piece
101-300pcs:RM27/piece
300 & above:RM20/piece


Item:Mini 3 Rose Stand
Tinggi:10cm
Harga:RM50
50-100pcs:RM40/piece
101-300pcs:RM30/piece
300 & above:RM25/piece



Item:Tepak Sireh
Harga:350

Item:Plate
Harga:RM300


Item:Chili
Harga:RM20


Item:Coloring Vases
Harga:RM95(Kiri),RM150(Tengah),RM95(Kanan)


Item:Various Vases
Harga:RM120(Owl),RM220(Ocean)

Item:Jug

Harga:RM95


Align LeftItem:Candle Holder
Warna:Biru Gelap
Harga:RM80






~ REPLIKA FLORA ~


Item:Rose
Warna:Ungu,Hitam
Harga:RM38


Item:Orchid
Warna:Ungu
Harga:RM48




Item:Tulip
Warna:Hijau,Ungu,Biru Gelap,Biru Muda,Kuning,Putih
Harga:RM48



~ VASE ~



Item:Vase 1
Warna:Purple
Harga:RM800


Item:Vase 2
Warna:Biru
Harga:RM700


Item:Vase 3
Warna:Biru Transparent
Harga:RM950



Item:Vase 4
Warna:Kuning
Harga:RM300



Item:Vase 5
Warna:Oren
Harga:RM400



Item:Vase 6
Harga:RM900



Item:Vase 7
Harga:RM 800


Item:Plate Stand
Harga:RM600



Item:Floral Bowl
Warna:Hijau
Harga:RM850


* Bunga kristal adalah cadangan hiasan sahaja. Tidak termasuk dalam harga yang dinyatakan






~ REPLIKA FAUNA ~







Item:Pipit
Warna:Abstract
Harga:RM45




Item:Jumbo
Warna:Oren,Hijau Lumut,Transparent
Harga:RM45



Item:Snail
Warna:Oren
Harga:RM30






Item:Swan
Warna:Hijau Lumut,Hijau,Biru,Transparent,
Harga:RM30


Item:Fish
Warna:Coklat,Biru Metalik,Merah
Harga:RM40






Item:Pingu
Warna:Kuning,Oren,Biru,Abstract
Harga:RM53



Item:Burung Jambul
Warna:Hijau Lumut
Harga:RM40


Item:Nemo
Warna:Hijau Muda,Hijau Lumut,Oren
Harga:RM40






~ BUAH-BUAHAN ~


Item:Big Apple
Harga:RM350



Item:Apple Solid
Warna:Biru,Putih
Size:M
Harga:RM60



Item:Apple Blow
Warna:Biru Muda,Transparent,Oren,Putih,coklat
Size:S,M,L
Harga:RM48(S),RM60(M),RM80(L)



Item:Mangosteen
Size:S,M
Harga:RM40(S),RM50(M)




Item:Pear (Blow)
Warna:Coklat,Biru Metalik,Merah,Hijau Susu,Biru,Hijau Tua
Harga:RM50



Item:Labu Solid
Warna:Kuning Abstrak
Harga:RM40


Item:Blue Grapes
Harga:RM40




Item:Bekas Telur
Harga:RM50




~ KEY CHAIN~




Item:Keychain
Harga:RM 15




~ BUAH RANTAI~


Item:Heart Pendant
Harga:RM15




~ LAIN-LAIN ~





Item:Trophy
Harga:RM1600

Item:Gift
Harga:RM400

Item:Kayu Besball
Harga:RM120



Item:Bekas Minyak Wangi
Warna:Hijau
Harga:RM60

Item:Candy
Warna:Biru,Oren,Pink
Harga:RM20


Item:Pemberat Kertas
Warna:Abstract (Corak Bunga)
Harga:RM50

[Valid Atom 1.0]

0 comments:




Post a Comment